Ve víru 1920s: Downton Abbey Season 5 (Press Lauch + obrázky)

Dámy a pánové - Další díl Downton Abbey se na televizních obrazovkách objeví za něco málo přes měsíc. Pojďme se podívat, co pro nás o prvním díle zjistili britští novináři.
(SPOILERS, SPOILERS EVERYWHERE)

false

falseUběhlo 12 let, co se potopil Titanic a Downton přišel o svého dědice, nyní se nacházíme v bouřlivých dvacátých letech a to přesně v roce 1924. Svět se konečně probouzí z konzervativní mlhy. Ramsey Macdonald je zvolen jako první předseda Labouristické vlády, což se velmi nelíbí silný downtonským konzervativcům - Mr Carsonovi a lordu Granthamovi. Přízemí jako Mrs Hughes, Thomas, Jimmy a Anna ale o tom jiný názor.

Milostný trojúhelník: Mary, Gliligham, Blake stále aktivně pokračuje. Už žádné smuteční šaty a natahující se moldánky - Mary hledá manžela no.2 a velice jí to baví. 


false


Smutek, byď jen náznak, stále visí nad Annou a jejím strašném utrpení v minulé série. Se svým manželem se ale dohaduje nad pořízení dítěte, ale Joanne ujišťuje, že to nemá nic společného s dějem čtvrté série.  


Lady Edith stále smutní po svém milenci Michaelovi Gregsonovi a lituje nad svou neschopností býti matkou. V rozčilení odhodí svou knížku, kterou měla položenou ve klíně, příliš blízko ke krbu. Knížka rozpoutá požár a my uvidíme všechny - rodinu i zaměstnance - prchat před ohněm.

Scény, které se odehrávají během požáru se natáčely v Ealings a oheň je vytvořen počítačovými efekty. Allen s láskou vzpomíná na krocení imaginárního ohně, říká si drakobijec neviditelné saně.


Ze čtvrté série přechází děj Mrs.Baxter  a Thomase, který ji stále mučí a vydírá její nechvalnou minulostí. Joanne ale podotýká, že Thomas bude mít velice zajímavý děj v letošní sérii.


false


Downton je sice drama, ale člověk se také občas musí zasmát, ne? Mr. Mosley je většinou záruka zábavy. Tentokráte si bude barvit vlasy. Být stále mlád, to bych si přál...


Sybbie si našla vtipnou přezdívku pro Roberta, které se odmítá vzdát. Všechny pokusy hraběte o oslovování ho "děděčku" jsou marné. "Dědeček" - Robert si uvědomuje, že není už není nejmladší. Ostatně "stárnutí" je tématem této epizody. 


false


Isobel přitahuje nápadníky. Oooh.  


Jimmy si letos ukousl víc než dokáže sníst. Zaplete se s potížistkou lady Anstruther (Anna Chancellor).


Kolekce Violetiných ostrých vtipů se pravidelně aktualizuje.


Jako nováček přichází na Downton historik Simon Bricker (hrál Richardem E Grantem), který - podle obrázků - bude mít románek s naší hraběnkou. Jako nová je tu také komorná hraběnky vdovy Mrs. Gladys Bricker (Sue Johnston).  


false


Ale ať se děje, co se děje, jedno je jisté: Mr. Carson si vždy bude stěžovat, že časy se mění a podle něho ne k lepšímu. Snad mu Mrs. Hughes tuto představu vyvrátí...

Downton Abbey Season 5: Epizode 1 již 21.9.2014 na ITV 1




Zdroje: http://tv.uk.msn.com/drama/downton-abbey-first-look-lively-opening-to-series-five
           https://uk.tv.yahoo.com/downton-abbey-grip-fire-143039893.html
           http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/downton-abbey-series-5-spoilers-4049464#ixzz3AN3fPlzQ%20

Komentáře

Oblíbené příspěvky