Co víme/nevíme aneb věštění o páté sérii DA

Na internetu se objevila spousta fotek z natáčení v Bamtonu a dokonce i takových fotek, které se dají použít a nechat vířit můj věštecký talent. Takže, jaké možné plotline můžeme čekat v páté sérii? Pojďme se podívat z blízka:
(Spoilery)



Že by se bouře mezi Ms.Baxter a Thomasem konečně uklidnila? Že by to tíživé tajemství bylo smazáno z povrchu zemského. Docela bych si oddychla. Baxter mám ráda a rozhodně je to moje nejoblíbenější nová postava ze čtvrté série. Ráda bych ale viděla rozvíjející románek Baxter/Mosley, který začínal kvést v poslední řadě. Kevin Doyle ale bohužel na place nebyl.    
U charakteru Thomase bych přívítala trochu lidskosti. Ve třetí sérii, kdy byly objeveny jeho slabiny (zamilování do Jimmyho, posléze objevení  a přiznání jeho homosexuality), Thomas trochu změknul. Měla jsem ho ráda. Dokázal že je to dokonce i člověk a ne jen pomstychtivý ďábel.                                                                                                                        
Každopádně, Baxter a Thomas vycházejí z Downtonské nemocnice. Že by Baxter byla nemocná? Proč by ji ale v tom případě doprovázel Thomas. Tuto možnost myslím, že tedy můžeme vyloučit. Navíc rakovinový děj odnesla ve třetí sérii Mrs. Hughes. Tipuji tedy spíš, že v nemocnice se odehrálo nějaké oznámení nebo vystoupení jako tomu bylo v první sérii a Thomas si chce s Baxter promluvit. 



 
Na place se také objevil Tomův milostný objev - Sarah Bunting. Upřímně, moc nejsem nadšená, že ji vidím. Tom ale zřejmě ano. Všem bylo jasné, že tento románek bude pokračovat i v další sérii. Na nějaké větší zvraty to ale nevidím a už vůbec ne na házení kytící. Pokud Tom a Sarah by se vzali, tak tajně, protože hraběcí rodina jistě nedopustí vniknutí venkovské učitelky do rodinného impérie. Už se samotným Tomem udělali výjimku a proto ho chtějí zuby nehty adoptovat do jejich prostředí, i když Tom bude protestovat.
Také jsem četla, že Tom bude chtít ukázat svoji socialistickou stránku (ooops, little spoiler).


Robert, Mary a Tom vyrazili do vesnice. Podle fotek z Daily (fail) Mail potkali Thomase a dali se s ním do řeči. Thomas má tedy opět nějaký problém. 
Na této fotce je ale krásně vidět, že Mary se stále více a více míchá do správy panství. Tuto úlohy většinou zajišťovali pouze muži. Vždy Robert a Matthew po jeho smrti Tom. Ovšem dědic Downtonu je její syn a Mary nikdy nebude moct řídit panství. Proto si myslím, že se bude v této sérii do toho, co nejvíce míchat a prosadit si své, což bude nejspíš pro Roberta dosti nepříjemné.
Další otázka: Co Tom nese? Nějaké oznámení či vývěska. Někdo umřel? Nebo snad další dobročinný bazar či pouť?


Že by Lesley konečně dostala svého a nekonečné žebrání u Fellowese přineslo ovoce? Mrs. Patmore bude mít přítele?! .......nebo nás zklamou a bude to pouze starý známý z dřívějších let?


Na natáčení se také mnohokrát Abbie, labradorka hrající Isis! Isis, ta nikdy nezklame! 

Důležití jsou ale ti lidé, kteří se středečního, čtvrtečního ani pátečního natáčení nezúčastnili. 
Brendan a Joanne: Už tři série se u Anny a Mr.Batese modlím za dítě, prosím Juliane!
Phyllis: U Mrs. Hughes je dost možné, že nevystrčí ani patu z Downtonu. Co kdyby vyhořel? 
Elizabeth: Cora? No, ta do vesnice moc nechodí. Vlastně vůbec.

...také lady Edith a Rose se neukázaly. 

No, ve zkratce: NATĚŠENÁ! 

PS: DA uvídíme za 6 měsíců! Super! 

Komentáře

Oblíbené příspěvky