Downton Abbey Season 5: Episode 2 review

Let's talk about the sex...
spoilers everywhere, anywhere




"Bavíme se tady o sexu nebo o lásce?" pronesla lady Mary. Ano, slyšeli jste dobře. Zatímco nejstarší dcera hraběte a hraběnky z Granthamu dělá lásku se svým milencem sirem Anthony Gillighamem v jistém hotelu v Liverpoolu a posílá svou komornou Annu do místního lokálu pro kondomy, její rodiče se handrkují o Simonu



Brickerovi, hostovi na Downtonu, který podle
Roberta flirtuje s jeho psem Isis a to ještě netuší,
že jistě v dalších dílech nebude flirtovat pouze s jeho milovanou fenkou, ale jeho vlastní chotí, kterou miluje o něco míně než bílého labradora.

Tak to bychom za sebou měli úvod a v podstatě celou epizodu. Ale abychom žádné postavy neopomíjeli, protože já nejsem tak zlá jako Jeho lordstvo Julian Fellowes, který nám již pátým rokem z(ne)příjemňuje nedělní večery.


Epizoda se odehrává maximálně týden po  prvním díle, ale spíše dříve. Jimmy odjíždí z Downtonu, protože si ukousl příliš velké sousto, které již nerozžvýkal. Být chycen svým zaměstnavatel v posteli jakéhokoliv horního pokoje příliš nesvědčí kariérnímu postupu a tak si Jimmy sbalil svých pět švestek a odjel, což zlomilo srdce Thomasovi, který, jak víme, se do něj ve třetí sérii zamiloval a tak se rozhodl, že znepříjemní život všem okolo, kteří jsou šťastní a hlavně milovaní včetně Mr. Mosleyho, kterému vyžvanil tajemství Mrs. Baxter.



Mosley, jenž se po Jimmyho odchodu stal prvním, druhým, třetím a dokonce i posledním lokajem, nedokáže pochopit, proč Baxter ukradla všechny ty šperky od své bývalé zaměstnavatelky. Nevidí důvod proč, ale stejně tak jako Mosley a Cora i my to zjistíme hned v dalším díle. Každopádně scéna, kde si Baxter snaží přivést zpět na svoji stranu a přec, že mu to nedokáže vysvětlit, byla krásně hořkosladká.


Jinak krátce. Vypadá to, že Marigold, schovaná dcera Edith, již brzy uvidí krásy Highclere Castle, její matka totiž po roce zjistila, jak ji tam dostat. Stane se její kmotrou. Och.

Rose zjišťuje trable býti puberťákem, i když by již každý divák, který je trochu při smyslech čekal, že z toho vyrostla. Nicméně Robertovo "Ne!" za každou její větou, kterou pronesla, bylo zabijácké.  

Laškování mezi Mrs. Hughes a Mr. Carsonem bylo velice roztomilé. Mr. Carson prostě nedokáže snést, když se spolu neschodnou a to jak v oblasti politiky, tak ve všem jiném, protože zatímco Mrs. Hughes žije ve světe dnešním (tedy nám včerejším), Mr. Carson tak trochu zamrzl společně s Robertem v raných  1900s.

Na konci episody přejede na Downton policejní strážník, který se s Mr. Carsonem dá do přátelské řeči v jeho pracovně. Pamatujete na Alexe Greena, komorníka Tonyho Gillighama...hmm, tak v jeho případě se ukázal nový svědek. Konec episody.


Komentáře

Oblíbené příspěvky