Downton Abbey Season 5: Episode 6 review

Ať tajemství  se odhalují!
SPOILERS!
Maggie Smith as Violet, Dowager Countess of Grantham and Rade Sherbedgia as Kuragin in Downton Abbey S05E06




Mr Gregson umřel. Tajemno, které se táhlo až do této série se uzavřelo. Pro mě mírným překvapením, protože jsem stále v koutku mysli doufala, že Fellowes nebude takový bídák, ale opak byl pravdou. Lady Edith je takový Fellowesův boxovací pytel, snad nikdy nebude šťastná, ale nad tím si my můžeme pouze povzdechnout "Chudák Edith", protože s tím nic nezměníme. Takže Mr Michael Gregson umřel.

Na druhou stranu si myslím, že si to tuto epizodu spisovatel dost žehlil. O majordómusovi a hospodyni jsem letos moc neslyšeli, žádný pořádný storyline a jejich roztomilá posezeníčka v Carsonově pracovně se konaly velmi zřídka. Jejich děj mě vždy pouze co do činění s Mrs.Patmore, na jejíž chatu se všichni tři společně vydali, aby jí okoukli. To Mr. Carsonovi v podstatě vnuklo nápad o společném zestárnutí, a tak Mrs. Hughes velice prakticky požádal o ruku sdílení nájmu na nějakou chatičku, kam by se v důchodu usadili. Jak romantické...

"Let Battle Commence!" ( "Bitva zahájena!") Pamatujete si, jak to lady Mary řekla loni ve Vánočním speciále Charlesovi Blakeovi. Tehdy nejspíš čekala velkolepý souboj svých dvou nápadníků, nyní to ovšem vypadá, že bojuje samotná Mary. Ctihodná Mabel Lane Fox se rozhodně zastrašit nenechá, ale naopak zdokonaluje svoje zbraně. Mary bude muset vymyslet jinou věc než její skandální vlasy, na které by mohla upoutat pozornost.  




Na druhém konci Mr. Bates objevuje schované kondomy a knihu Manželská láska, která byla schovaná v Anném šuplíku. Toto rozhodně překvapivé nebylo, už od začátku to bylo do očí bijící, každopádně John Bates není typ, který jako důkaz naštvanosti používal mlčení, a tak z toho vznikne opravdu zajímavá a sladká scéna, 
ve které se dovídáme, že Mr. Bates chtěl zabít Greena, ale nezabil. Dokázem byl právě onen necvaknutý lístek, který shořel v krbu v Grantham House. Wow, někteří Banna fanoušci by se mohli stát z fleku detektivové, dobrá práce lidi! 
Také už bylo několikrát změněno Baby Bates, vážení jestli tady do konce sérii nebude mimino, tak sním svoje boty!


Hraběcí manželství je stále v troskách. Bricker pošpinil Robertovu mužnost už vůbec tím, že vkročil do jeho teritoria. Tak to sice neřekl, ale v jistém smyslu...


Violet navštívila svého prince i se svojí novou komornou, která si nějak nepadla do noty se Sprattem. Se Sprattem, vždyť Spratt je takový sluníčko! 

Každopádně ruský princ řekl Violet, jak moc ji miloval. Oh. Ale také ten Violetin výraz, když ji nalil čaj do skleničky byl opravdu famónzní. 







Jinak Thomas společně s Baxter navštívil doktora Clarksona, s Isis je něco v nepořádku, Isobel řekne ano lordu Mertonovi, který společně se svými krásnými syny v příštím díle přijede na Downton a lady Edith utekla s malou Marigold do azylu. To bude překvapení až se v domě objeví další dítě.

Mimochodem, kde je Tom?  

Komentáře

Oblíbené příspěvky