Downton Abbey Season 5: Co zatím víme o vánočním speciálu

Co vlastně víme o Vánočním speciálu?  Co můžeme očekávat? Radiotimes.com se pustil do rozboru a já vám nabízím jeho překlad. Plus nějaké exkluzivní fotografie i z natáčení.



Vánoční speciál se bude opravdu odehrávat o vánocích


Vánoční speciály, jak dobře víme, jsou vždy velice dramatické. Byli jsme svědky romantické žádosti o ruku i tragické smrti, což není zrovna vánoční.
"Další vánoční speciál bude mít stromeček...a dárky," ujistil Radiotimes na jaře Allen Leech, zatímco Elizabeth McGovern řekla pro skotskou odnož ITV STV, že tato epizoda bude opravdu "velmi vánoční...diváci, kteří se těší na vánoční stromeček, budou jistě spokojeni.". 

A bude tam spousta sněhu

Kde jinde můžeme mít bílé vánoce než v Downtonlandu? "Budou vánoce a bude i sníh," potvrdila Michelle Dockery STV.

Ovšem ne na samotném Downtonu


Mohli bychom dostat svátky, které jsme si opravdu vysnili  - pomyslete na koledy, dárky a pečené kaštany, ovšem ne na Downtonu samotném. Jako v předchozích dvou vánočních speciálech, kde jsme viděli Crawleyovi navštívit rodinku MacClareových na Duneagle a loni všichni společně vyrazili do Lodnýna, kde byla představena lady Rose, i letos hraběcí rodina pojede na výlet. 
"Rodina pojede na další úžasný hrad, který je v některých ohledech trochu, možná a i více, ohromující než jejich vlastní domov," říká Elizabeth McGovern.

Epizoda byla natáčena v Bradavicích


A my jsme našli ten "ohromující hrad". Herci byli spatřeni na natáčení na Alnwick Castle, na středověké tvrzi v Northumberlandu. Obrovský hrad si zahrál také v Harry Potterovi Bradavice. Maggie Smith se tady musela cítit jako doma, že? - Ale čí je to dům ve skutečnosti (tedy v našem Downtonském vesmíru)? 
Náš odhad: Crawleyovi jedou na vánoční dovolenou k novomanželům - Rose a Atticusovi a jeho rodičům. 

Možná to nebude tak, jak jste očekávali


"Očekávejte něco trochu jiného," řekl Julian Ovenden, který hraje Charlese Blakea. Tedy, nečekejte další nabídku k sňatku ve sněhové bouři. 

(Moje poznámka: To tedy nejspíš znamená, že Charles Blake zase na vánoce přijede.)

Matthew Goode se přidá k obsazení


Nová tvář! Matthew Goode se objeví ve vánočním speciálu jako hostující postava, řekl mluvčí minulý týden Radiotimes.
U Gooda (jméno postavy zatím není jasné) se očekává, že bude dělat nový milostný zájem pro lady Mary. Už bylo jen otázkou času, kdy se na Downtonu nachomýtne další nápadník, vždyť Mary flirtuje s Charlesem Blakem a Tonym Gillighamem od čtvrté série!

Je možné, že Tom Branson a Daisy mohou odejít


Ve finále páté série jsme viděli Toma Bransona, jak si chystá plány na odchod z Downtonského panství a začátek nového života v Americe, zatímco Daisy se rozhodovala podat výpověď a začít studovat v Londýně. Na konci epizody pomocnice v kuchyně řekla, že s rozhodnutím počká až udělá zkoušky a Branson souhlasil, že odloží svůj odchod až po vánocích - ale to stále může znamenat, že se s Tomem můžeme rozloučit již na Boží Hod (Christmas Day).

Přeloženu ze serveru Radiotimes: http://www.radiotimes.com/news/2014-11-10/downton-abbey-christmas-special-what-do-we-know-so-far

Komentáře

Oblíbené příspěvky