Downton Abbey Season 5: Episode 7 review

Nejroztomilejší epizoda série

SPOILER!


Downton Abbey season 5





Jak se série blíží ke konci, divák by řekl, že se konečně dostane vyřešení problémů, které očekával na začátku, ale není tomu tak. Mary stále nemá manžela, tajemství smrti Mr.Greena nevyřešeno (ale příští díl zřejmě ukáže víc) a Mrs.Hughes stále není vdaná za Mr.Carsona. :-)

Sedmá epizoda doslova přetékala roztomilostí, ale bohužel se bojím, že další a zároveň poslední díl zničí vše, co si nedělní epizoda vybudovala. Pokud začneme od nejmladších členů rodiny, Sybbie měla krásný rozhovor se svým otcem a její "Why?" bylo moc rozkošné. Tom se jí ptal, co by říkala na to, že by odjeli z Downtonu. Tom se totiž opět rozhodl, že panství není pro něj a odjede za příbuznými. To bychom, ale všichni oplakali, ne? Sama si už nedokážu Downton představit bez revolucionářského (ne)šoféra a rozhodně by mě chyběla jeho maličká Sybbie.

Mr. a Mrs.Bates se rozhodli, že opět můžou snít jako normální lidé. Na stůl vyložili opět svůj vysněný hotel a život v důchodu. Bohužel, když tato dvojice začíná takto snít, stane se něco hrozného a také, že další epizoda má pro ně přichystané další potíže.


Také jen čekáte, kdy se Mr. Mosley přizná Ms.Baxter?


Děj o dceři lady Edith, Marigold, nabírá obrátky. Po záhadném Edithiném zmizení přijela na Downton její teta Rosemound, která byla do celého případu zapletená už od samého začátku. Společně s hraběnkou Violet to řekne matce Edith, lady Coře, která se samozřejmě urazila a přestane oběma věřit, ovšem když Atticus, milenec lady Rose, přijde s novými informacemi o hraběcí mladší dceři, vydají se všechny tři do Londýna, ze kterého ji pak společně odvedou.

Na Downtonském nádraží uvidí lady Mary, která se společně s Annou vydává také do hlavního města, a tak trio udělá s Marigold tajnou operace hodnou Jamese Bonda. Bohužel ani ta není bez chyby a tak o dítěti začne něco tušit i komorná lady Mary.

Samu Mary vypaření její sestry nijak nevyvedlo z míry, naopak ji rozčilovalo, že není tématem hovoru. V Londýně s Charlesem spáchala akci, kterou si domluvili již v předchozích dnech u ní doma na večírku, a tak si v kině zahráli na středoškoláky, aby pobouřili Tonyho, který si na stejný film zašel s Mabel Lane. Pak ovšem z Charlese vylezlo, že musí na služební cestu do Polska. A Mary má po ptákách.


Na konci epizody se konal večírek, na který přijeli i syni lorda Mertona. Isobel pronesla prohlášení o jejich svatbě, což obzvláště pobouřilo Larryho, lordova nevycválaného syna, který již dříve měl problémy s Tomem Bransonem. Než se všichni nadáli, stačil urazit celou rodinu včetně Toma, který ho na to konto vykázal slovíčkem, který se do hraběcí jídelny sice nehodí, ale alespoň měl Mosley o čem povídat v čeledníku a ten jeho chichot.

Ještě ten večer navrhne Atticus své Rose sňatek, která ho samozřejmě přijme. A tak se nakonec přece schyluje ke svatbě. Sice někoho jiného, ale alespoň Violet, která mě málem rozbrečela, nepřijde o svou společnici, protože, jak sama řekla někdy v předchozích sériích, i ona ví, že srdce nefunguje pouze na pumpování krve.





Na závěr se také dozvídáme, že Isis, miláček lorda Granthama, má rakovinu. Svou poslední noc přespala v hraběcí ložnici. Odpočívej v pokoji Isis.




Komentáře

Oblíbené příspěvky