Odpadlíci z DA

Jedni odešli sami, druhým to scénář jinak neumožnil. Jeden se stal hvězdou, jiný zase ne. Jaké jsou osudy herců, jejichž postavy už nebydlí na Downtonském panství?


Rose Leslie



Stejně jako Gwen, Rose Leslie, typická Skotka se zrzavými vlasy, po odchodu z Downton Abbey rozjela úspěšnou kariéru. Nyní Downton Abbey má jméno a ve světe malých obrazovek je na britský seriál velice známý. Rose neměla to štěstí, že se už nestihla smést vlnou popularity. To jí ale nezabránilo vstoupit do brány slávy. Rose hned po odchodu z DA začala točit pro HBO Game of Thrones. I absolutní neznalec musí vědět, že Hra o Trůny je mezi seriály špička. Z Rose se stala paní herečka a kalendář má nabitý. 





Thomas Howes

Thomas hrál na Downton Abbey lokaje Williama Masona, který během války šel nadšeně bránit svoji vlast a během záchrany života svého pána přišel o svůj vlastní život. Svatba Williama a Daisy patří k nejsmutnějším momentům celého seriálu (a že jich bylo požehnaně). Thomase se televizní ani filmoví diváci moc neužijí. Pod odchodu z Downton Abbey se mihl na pár minut po boku své kolegyně Michelle Dockery v Anně Karenině. V roce 2013 nasledovala menší role v Případech detektiva Murdocha. Nevím, zda Thomas nehraje v divadle, jak tomu tak často bývá, každopádně od té doby jsem o něm neslyšela, což je škoda.  Ráda vidím (skoro) každého herce, který odejde z DA v televizi či na stříbrném plátně. 





Jessica Brown Fridlay


Jessica je herečka, co si ráda hraje s extravagancí. Odešla z Downton Abbey z vlastního přesvědčení, s vidinou hollywoodských rolí. Všem je jistě líto, že Lady Sybil již na svých obrazovkách nevídáme a ještě více je nám to líto v tom, že jí scénář napsal tak nepříjemnou smrt.                                      Jessicu sice na kinoplátnech zatím moc nevídáme, ale je jí teprve pětadvacet a celou kariéru má před sebou. To, že ji moc nevídáme, neříkám, že ji nevidíme vůbec. Svůj debutový film Albatross natočila v roce 2011 ještě během působení na Downton Abbey. Větším trhákem hollywoodského kontextu, kde se Jessica objevila v hlavní roli, byl Zimní příběh (zatím jsem ho neviděla, ale ráda bych tady, až ho uvidím, o něm něco napsala), který světlo světa spatřil roku 2014.                                          Fridlay by se měla také objevit v očekávaném filmu Viktor Frankenstein, který má mít premiéru letos 1.10. Ve filmu uvidíme také Daniela Radcliffa, který ztvárnil hlavní roli samotného Frankensteina, dále také Jamese McAvoye nebo také Andrewa Scotta, kterého mohou znát fanoušci Sherlocka jako Jima Moriartyho.



  Dan Stevens


I když ho dámy za to nenávidí až do teď, Dan podepsal stejně jako Jessica tříletou smlouvu a dál už v natáčení seriálu nepokračoval. Dan Stevens odešel pod záminkou, že se musí věnovat rodině a zvláště malému synkovi, ale nakonec se ukázalo, že ho srdce táhlo na newyorskou Brodway.               Divadlo mu ale moc dlouho nevydrželo, neboť se mu čím dál tím více připisují filmové role. Rozhodně si ale Dan nemůže stěžovat. Mohli jste ho vidět po boku blonďatého Cumberbatche a Petera Capaldiho ve Páté Mocnosti, Mezi náhrobními kameny, kde byl hlavní hvězdou Liam Neeson a letos o vánocích jste ho mohli zahlédnout na bilboardech na třetí Noc v Muzeu. Kalendář má ale rozhodně nabitý. Dan se dokonce za rok na plátnech kinech objeví jako Zvíře v novém remaku Krásky a Zvíře od Disneyho. Kráska bude opravdu krásná Emma Watson. Těším se už teď.





Siobhan Finneran


Přiznejte se, komu nechybí O´Brien? Její pletichy, co s Thomasem střádala, musí chybět všem. Siobhan měla ale její pravdu, že její postava se celé ty tři roky ( v Downtonském univerzu dokonce osm) vůbec nevyvíjela. Jiné postavy si úplně přestavěly základy svého bytí, ale stará dobrá O´Brien byla pořád ta stará dobrá O´Brien. Siobhan se tedy začala nudit a ze seriálu odešla.                     Škoda je, že Siobhan je klasická britská seriálová herečka (pokud sleduje britské série pravidelně, můžete si všimnout, že stejně jako v seriálech českých, se některé tváře hodně často opakují).             Nyní Siobhan hraje v kriminálním seriálu Happy Valley od BBC.


Komentáře

Oblíbené příspěvky