Popelka bez tří oříšků

Jak se povedlo Lily nasadit Popelce novou tvář? 




Jedním slovem by se dala nová Popelka shrnout jako rozkošná. Je plná Disneyworldského pozlátka, ale přece jenom se drží od hranice kýče. Je vidět, že studio na filmu nešetřilo a rozhodně ukázalo remake jednoho ze svých nejslavnějších animovaných filmů v plné parádě. Mojí oblíbenou složkou filmů je hudba, kterou tady musím opravdu pochválit, dodává totiž ještě více na rozkošnosti.

Předpokládám ale, že hlavní důvod, proč fanoušci Downton Abbey vyrazí do kina, je, že chtějí vidět svoje oblíbence na velkém plátně.


Lily James to jako Popelce opravdu moc sluší a její herecký výkon je opravdu velmi dobrý, uvěřitelný     ( i když je to pohádka, takže dospělý divák nemůže věřit všemu :-) ). Pokud vám na Downton Abbey byla Lily jako Lady Rose nesympatická, nenechte se tím odradit a vyrazte i se svými ratolestmi do kina ( kde ho hrají s dabingem). Lily mě nejednou rozbrečela, neboť film velmi důrazně ukazuje životní strasti, jako je třeba smrt. Opravdu byla na Lily velmi pěkná podívaná



Pokud se dámy těšíte na Prince Krasoně, možná budete trochu zklamaní. Princ, kterého hraje Richard Madden, osmadvacetiletý také Angličan, je v této verzi Popelky vlastně vedlejší role. Sám herec říkal, že to bylo úmyslně, aby mladým divačkám ( a divákům) ukázal, že ke spokojenému životu nepotřebují pohledného muže a obří barák. Richard Madden také schytal kritiku, že na role prince vypadá staře, mě ale připadá, že je velmi princovský a rozhodně bych ho nevyměnila.





Další na koho se fanoušci seriálu mohou těšit je Sophie McShera, umouněná Daisy, která ovšem v Popelce hraje její rozmazlenou a neomalenou nevlastní sestru Drisellu. Sophie je správně nesnesitelná, tak jaká by měla být. Ve svých podivných oděvních kreacích vypadá příšerně, ale její nenávidění si užijete. Nejvíce mě bavila scéna, kde brká na piáno a vyje u toho jako vlk na měsíc.






Z dalšího hereckého obsazení musím rozhodně vyzvednout správně zlomyslnou, avšak šarmantní Cate Blanchett, Dereka Jacobi, jež byl velmi příjemným překvapením ve filmu a opravdu se mi jako král líbil a samozřejmě nesmím zapomenout na Helen Bonham Carter, vílu kmotřičku sladkou jako bonbónek.







Dejte tedy Popelce s velmi britským obsazením šanci. Pokud stále váháte, dejte na velmi příznivé recenze našich i zahraničních deníků a na CSFD se film také červená. Už se těším na remake Krásky a Zvíře, kde, možná jak někteří z váš už víte, bude hrát Dan Stevens po boku Emmy Watson.

Komentáře

Oblíbené příspěvky