Šestá série je poslední - oficiálně potrvrzeno

Generální ředitel Carnival a výkonný producent Downton Abbey Gareth Neame řekl:

"Miliony lidí po celém světě sledovali pět let cestu rodiny Crawleyových a těch, kteří jim sloužili. Nevyhnutelně se ale vždy přiblíží čas, kdy každý televizní seriál musí říci sbohem a Downton není žádnou výjimkou. Chtěli jsme zavřít dveře Downtonského panství, když usoudíme, že je to správné a příběhy postav půjdou přirozeně ukončit a seriál bude stále u fanoušků velmi oblíben. Slibujeme, že poslední série bude plná obvyklého drama a intrik, ale s přidaným vzrušením nad tím, jak to vlastně s nimi dopadne."

Michelle Dockery, Laura Carmichael a Phyllis Logan při čtení scénáře

Julian Fellowes, spisovatel, tvůrce a výkonný producent Downton Abbey, také prohlásil:

"Plavbu Downton Abbey si skvěle užili všichni, co byly na palubě. Lidé se mě ptají, zda jsem věděl už od první série, jak to skončí. Samozřejmě, že jsem o tom neměl ani páru. Nedokážu vysvětlit, proč má seriál takový dopad a dotkl se tolika lidí po celém světě, všech národností, všech věkových skupin. Ale co vím, je, jak vděční jsme, že jsme se mohli zapojit do téhle unikátní zkušenosti. Doufám, že Downton Abbey bude vždy ten hlavní bod v našich kariérách, a pokud ano, domnívám se, že mi byl dán ten největší kompliment."

Joanne Froggatt při čtení scénáře

Ředitel televizní stanice ITV, Peter Fincham, dodal:

"Když Julian Fellowes a Gareth Neame před šesti lety přišli s myšlenkou pro Downton Abbey, mysleli jsme, že to bude dobrý seriál pro nedělní večery na ITV, ale vůbec jsme netušili, že se to stane globálním fenoménem, který uvidí stovky milionů diváků po celé zeměkouli. Jaká jízda to byla pro všechny zúčastněné v produkci, pro celé obsazení, a samozřejmě nejvíce pro diváky. Tento Christmas Day (Boží Hod) na ITV bude jistě pamatován, když speciál přinese konec milované série, která vyzdvihla naši víru a předčila naše očekávání." 

Rob James Collier

Komentáře

Oblíbené příspěvky