W1A po druhé na startu na BBC 2

Pokud neznáte mockumentary Twenty Twelve následně W1A, měli byste to hned napravit.


W1A je spin-off k satirickému seriálu BBC Twenty Twelve, který popisoval britskou olympijskou komisi, jež zajišťovala olympiádu v roce 2012. Jejich hlavním lídrem je Ian Fletcher (kterého hraje Hugh Bonneville), dále tu také uvidíte třeba například Olivii Colman. Vypravěčem je v obou seriálech David Tennant.
Je to mockumentary, žánr, který není moc známý a používaný, ale věřte mi, že je to legrace. Mockumetary je takový smyšlený dokument. Je to natočený stylem jako klasický dokument (třeba jako o želvách na Galapágách), ale ve skutečnosti je to všechno hrané. Taky, kdyby to onen dokument opravdu byl, nevím, jak by londýnské olympijské hry nakonec dopadly.  


W1A se odehrává po roce 2012 a volně navazuje na Twenty Twelve. Setkáváme se tu pouze se dvěma členy bývalé olympijské komise a to s hlavním představitelem smolařem Ianem a Siobhann Sharpe, která je taková...no, dozvíte se sami. Ian si po skončení her musí najít jinou práci a tak to zkouší u BBC! Britská veřejnoprávní televize vytvořila tedy skvělou parodii sama na sebe.


Chápu, že ne všem tento styl sedne, zvláště, když je okořeněn ještě typickým britským humorem, který snad už více být britský nemůže (snad už jen Malá Velká Británie), ale vzhledem k tomu, že jsme tady všichni britofilové, nevidím důvod, proč by se vám to nemohlo líbit. Kromě toho dojde i na románek.


Pokud se nechcete pouštět do předchozího seriálu Twenty Twelve, neboť vím dobře, že je již lehce zastaralý (ale zase se na to můžeme podívat z druhého pohledu), rozhodně se mrkněte na W1A. Většinou nedoporučuji přeskakovat seriály/série/epizody (stejně tak jako whovian by nikdy nepřeskočil devítku), v tomto případě to zas tak nevadí. Navíc v nadcházející sérii má přijít i na Jeremyho Clarksona!

Komentáře

Oblíbené příspěvky