Moje vlastní představy pro 6. sérii

Co je psáno, to je dáno a já už to nijak nezměním, ale zatímco žijeme ve sladké nevědomosti bych si mohla zahrát na Juliana Fellowese a vymyslet pro postavy svůj vlastní konec. Budete souhlasit se mnou?




Mary Crawley

Začnu s Mary, protože s ní začínají všichni. Je to postava, které většinu diváků zajímá nejvíce, alespoň to říkají média, takže pokud s nimi nesouhlasíte, nejste sami, já také nejsem bůhvíjaká fanynka Mary, ale nebudu zdržovat.

Mary by se jistě měla dát dohromady s nějakým ze svých nápadníků. Lorda Gillighama vylučuji, ten to určitě nebude, Přikláním se spíše ke Charlesovi Blakeovi nebo k úplnému nováčkovi Henry Talbotovi. Ten můj favorit, ovšem kvůli jeho hercovi, neboť Matthew Goode je velmi dobrý a poměrně známý herec - mohli jste ho naposledy vidět třeba v Kód Enigmy, kde hrál po boku Cumberbatche a Allena Leecha, což je náš downtonský Tom.


Edith Crawley

Ach chudák Edith. Nechci, aby ona skončila jako oběť seriálu, protože ta ubožačka je jí prakticky celý seriál. Jsem si ale jistá, že Julian Fellowes jistě nenapíše ovšem postavám happy ending. Moc bych byla ráda, kdyby se v poslední sérii objevil Edithin milenec a prakticky snoubenec Michael Gregson, tu postavu jsem si velice oblíbila a myslím, že by to byl příjemný zvrat.
Její sestra se určitě dozví tajemství o Marigold, neboť je vlastně jediná, kdo to ještě neví. Edith by si jistě zasloužila více scén ze svojí dcerkou, i když vím, že natáčení s dětmi je velmi obtížné a zdlouhavé a i scénář s tím musí počítat.


Cora a Robert Crawley

Hraběcí si užil svého soukromého drama již v minulé sérii, takže žádnou aférku v této sérii nečekám, možná tak nějaké problémy s panstvím či majetkem a dědictvím, ale to jistě dopadne dobře, o tuhle dějovou linku bych se nebála. Coru s Robertem si tedy jako nějakou mateřskou loď, která drží nad vodou své dcery utápějící se v jejich osobních problémech.


Violet a Isobel Crawley

Jediné, co tvůrci naznačili, tak to právě špičkování mezi hraběnkou vdovou a Isobel. Ty dvě mezi sebou mají tak krásný vztah, který byl tak moc pěkně rozvinutý v minulé sérii. Žádné milostné pletky ( i když to bylo také zajímavé) pro babičku, ale Isobel by opravdu měla skončit s Doktorem Clarksonem, ti dva by se skvěle doplňovali. Nějaký lord Merton si ji vůbec nezaslouží.


Mr Carson a Mrs Hughes

Ti dva jsou v další sérii poměrně jasní - BUDE SVATBA. Viděli jsme fotky z natáčení. Určitě čekám nějaké to drama, přeci jenom, budou si rozumět i v osobním životě, tak jako v tom pracovním. To bude jistě otázka, kterou poklade Mrs Hughes. Julian Fellowes recykluje, to ano, ale doufám, že svatba ála Lady Edith a sir Anthony se neuskuteční.


Mr a Mrs Bates

Těm dvou by už měl dát Fellowes konečně pokoj. Za prvé to není lidsky možné mít takovou smůlu a za druhé to opravdu unavuje diváka, takovéto drama pro drama. Zasloužili by si už rychle vyřešit tu podivnou dějovou linku s Greenem a pak Baby Bates a malý hotýlek, který doufám stále platí.


Tomas Barrow

Tomas si zaslouží lásku. I přesto jak se někdy v seriálu chová, je to citlivá duše, která to nemá jednoduché a všichni jsme věděli, do jakých extrémů to v poslední sérii šlo. Naštěstí se na všech fotkách z natáčení kolem něho motá postava Andyho, což už něco slibuje.


Daisy Mason a Mrs Patmore

Co s ubohou Daisy? Ta by mohla opustit Downton a vrhnout se na studia, jak tomu už tak nasvědčuje. Mrs Patmore jistě bude velice smutná, ale bude vědět, že je to pro její dobro a nechá jít. Mrs Patmore nevím, zda by stála o nějakého amanta, spíše by si mohla pořídit chatku někde blízko Carsonových, ve kterém by bydlela společně se svým pejskem a chodit ten bláznivý manželský pár často navštěvovat.


Mr Mosley a Mrs Baxter

Ti dva se prostě musejí dát dohromady. Jsou můj nový oblíbený pár a já mám takovéto věci čich. Ti dva se sami sebe navzájem zaslouží a já myslím, že jim to spolu moc sluší.



Tom Branson

Ne, Tom neodjel. Allen Leech už opět natáčí na Highclere. Nemám tušení, co s touto postavou Fellowes zamýšlí, každopádně bylo jasné, že Tomův odchod nebude tak jednoduchý.

Komentáře

  1. Tak nějak bych si to představovala i já a souhlasím s Vašimi názory na postavy a jejich utvoření.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji mnohokrát za komentář. Je vidět, že některé předtuchy se mi již plní, některé zas ne, ale uvidíme, poslední díl může mnohé změnit. :-)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář!

Oblíbené příspěvky