Nad panstvím se pomalu stmívá

Za postavami poslední skupinové fotky zapadá slunce. Crawleyovi a jejich zaměstnanci mají před sebou závěrečnou řadu. O čem bude bude její první díl, zjistili dnes novináři v Hotelu May Fair, kde se konala tisková konference o šesté řadě a byl promítán první díl. A také se objevili nové promo fotografie.




Děj se tradičně posouvá po vánočním speciále o půl roku dopředu, začátek série se odehrává v mezidobí jara a léta 1925. Během série se přesuneme do let 1926 a 1927. Ve Vánočním speciálu, který se bude vysílat 25.12.2015, tudíž na Christmas Day, uvidíme Crawleyovi na Vánoce roku 1927.





Sérii má otevřít Mrs. Patmore, která se prý dostala do roztomilých potížích. Má to být prý veselá podívaná.


Na začátku epizody je Anna stále na kauci a požádá Lady Mary o radu. Anna by také chtěla zoufale založit s Mr. Batesem rodinu, jenomže okolnosti jim to teď těžko dovolí.




Robertovi pomalu začíná téct za krk. Mít tak velký dům už se nenosí a vede s Carsonem diskuzi o nastávajících časech, přesto si rodinka stále užívá lovu a večírků. Největší obavy má Thomas, neboť podle hraběte, je mít na panství podmajordóma přežitek.

"Ani jeden z nás nedokážeme vrátit čas, Carsone."
                                - Robert



Thomas tedy začíná otevírat zadní vrátka a připravovat si budoucnost někde jinde. S tím mu pomůže nový ochotný lokaj Andy, který se představil v minulé sérii. Ze začátku jsou opatrní, do té doby, co prozradí Thomasovi tajemství, za které se strašně stydí. Má to být velice dojemná dějová linka, máme se nechat překvapit.







Hrabě také přiznává, že panství už vlastně neřídí on, nýbrž jeho žena, která se o něho stará zevnitř, a jeho dcera, která převzala roli po Bransonovi a spravuje pozemky panství a jejich nájemníky.   Z Lady Mary se nýbrž stala pracující žena (teda alespoň v tom smyslu, jaký můžeme na Downton Abbey čekat).




"Neměly bychom křičet radostí. Můžeme být další na řadě."

                                                        - Cora komentuje situaci

Její sestra začíná sérii jako nezávislá žena vedoucí nakladatelství v Londýně, které převzala po svém zesnulém milenci.

Mezitím budoucí novomanžel Mr.Carson pendluje mezi prací a osobním životem (čtěte Mrs.Hughes), čímž hospodyni poněkud dráždí, neboť mají před svatbou a on tomu nevkládá takovou pozornost, jakou by měl. Mrs. Hughes nad ním pomalu ztrácí trpělivost.


Isobel již překonala zármutek nad smrtí svého syna, jenže nyní, co zrušila zasnoubení s lordem Mertonem, se dostala do spárů jeho vypečených synů. Když se ale spojí s hraběnkou vdovou, jsou nepřekonatelné.

Mosley pomáhá Daisy v učení, což ho vede k myšlence, že by mohl mít další životní poslání.






Downton Abbey se začíná vysílat již příští měsíc a můžeme se těšit na spoustu slz i smíchu!

Zdroje:


Komentáře

Oblíbené příspěvky