TCA Panel 2015

Tak jsem zpátky, opálená a naladěná na novou sérii. Panel, kterého se zúčastnili Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Laura Carmichael, Penelope Wilton a Joanne Froggatt, přinesl poměrně hodně informací, ale spíše takové střípky, jak tomu tak obvykle bývá. Jako každý rok se také novinářům v LA promítal prodloužený trailer, aby pak mohli zuřivě, avšak opatrně tweetovat a posléze o panelu napsat článek.Všichni už se nesmírně těší, co tedy pro nás závěr seriálu chystá?

angel-princess-anna:

First proper S6 image!h/t My anon and LadyofShallot at Digital Spy Forum
První oficiální obrázek z nové série


you-had-me-at-downton:

masterpieceonpbs Our last #DowntonPBS #TCA15 panel… #notears #sniff
Už na začátku seriálu (nacházíme se v roce 1925) se Downton probouzí do doby, kdy takovéto veliké a honosné domy plné přepychu přestávají být v módě. "Kdo v dnešní době potřebuje podmajordóma?" ptá se lord Grantham Carsona. Zaměstnanci se začínají bát o svoji práci, rodina vymýšlí způsob, jak nevyhnutelné zvládnout s grácii.

Julian Fellowes a Gareth Neame (producent) ale přesto slibují happy ending (alespoň pro některé..hm.) Musí se zvládnout ukončit hodině dějových linek (seriál má přes 20 hlavních postav, jak poznamenal Neame), ale Fellowes prý závěr napsal tak, aby se divákům líbil a nerozhněval si je (přece jenom plánuje další seriál, ). Každopádně máme potvrzeno, že panství nevybuchne (to jsem rádi).


Hraběnka vdova

Violet má dobrou náladu (a to nevěstí nic dobrého pro chudáka Isobel). Maggie Smith, podle její kolegyně a seriálové snachy Elizabeth McGovern, si hraní Violet velice užívala a poslední sérii si velice vychutnala. Naprosto zářila. Tuto roli má ráda, přestože neviděla ani jeden díl. "Violet komentuje vše, co se na panství děje, takže nejspíš toho bude mít poslední díl hodně na jazyku," říká Neame.
Samozřejmě dojde i na populární dohadování mezi Isobel a Violet (která zase dostane lepší hlášky, posteskne si vždy Penelope Wilton). Klip, který byl poskytnutý novinářům ukázal dvě dámy v nemocnici, jak se dohadují před ležícími pacienty.

Lord a Lady Granthamovi

Bonneville řekl, že mezi hraběcími manželi je už vše zase v pořádku, další překážka jejich vztahu byla pokořena. Ovšem Cora touží po větší na panství po větší nezávislosti a tak pořádá akce mimo dům. V těchto věcech se ale Robert necítí zrovna svůj a tak neví, co má dělat on. "Cora je moderní a vyrovnaná žena," říká McGovern. "A snaží se svého manžela také přivést do moderního světa. Velmi dojemným způsobem tento fakt přijímá."
Nemá na vybranou. Svět, ve kterým žil, končí. Buď se musí přizpůsobit...nebo zemřít.


Robert s Corou se v klipu vplížili do kuchyně obdivovat novou ledničku a při té příležitosti si dát malou půlnoční svačinku. Jestli tohle neznamená příchod nové doby...

Lady Mary

fyeahjofro:

Actors Joanne Froggatt and Michelle Dockery speak onstage during the ‘Downton Abbey’ panel discussion at the PBS portion of the 2015 Summer TCA Tour at The Beverly Hilton Hotel on August 1, 2015 in Beverly Hills, California. (x)
"Opravdu mi budou chybět moje šaty," řekla Dockery.
"Moje ne." odpověděla Froggatt.
Kolem Mary se stále motá hlouček milenců. Ovšem novému milenci číslo tři Henrymu Talbotovi, kterého jsme poznali loni o vánocích, se začne slibně rozvíjet dějová linka (za což jsem ráda, protože mi je - zatím - nejsympatičtější). Talbot se hned v první epizodě na obrazovky vrátí, přijede na Downton na lov.

Mary se přizpůsobila moderní době a zajde s ním několikrát na rande, to ale žádné výsledky nepřináší. "Je to zajímavé," říká Neame. "Mary je starší a vyspělejší než byla v předchozích sezónách. Byla vdaná a nyní je vdova. Pro někoho, kdo ovdověl, je najít si partnera pro druhé manželství těžší. Daleko těžší."

Když Mary zrovna neflirtuje se svými nápadníky, tak se hádá se sestrou. V poslední sérii by měla nastat veliká hádka mezi Edith a Mary. Za ty doby se to mezi nimi zdánlivě uklidnilo, ale toto je připomínka, že to stále vře. "Je to skvělé, víc nemůžu říct," popichuje Froggatt. "Nikdo nedokáže uvěřit, že to opravdu vypustila z pusy."

Lady Edith

Edith se stala vlastníkem novin svého (zesnulého) přítele Gregsona. "Uvidíme, jak se muži v dvacátých letech, chovali k nadřízeným ženám," říká Carmichael. "Edith stále píše sloupky a také v první epizodě poznáte editora pana Skinnera, který ztělesnění noční můry, takže je otázka, zda to spolu vydrží."
Edith ale samozřejmě nezapomněla na svoji drahou dcerku Marigold. Mary, která pravdu o dceři její sestry ještě neví, se o Marigold absolutně zajímá. Bere to jako úlet své mladší dcery.
Dvaceti devítiletá nemá tak pestrý milostný život jako její sestra. Už se poučila a nehledá tak zoufale partnery jako v minulých sérií, stejně ale po někom touží.

happymathilda:

#SocialMediaSuitePBS at #TCA15 for the last time. *insert sad face*Elizabeth McGovern, Laura Carmichael, Hugh Bonneville, Penelope Wilton and Joanne Froggatt tonight at the Downton Abbey panel (1st August, 2016)
Isobel Crawley

Isobel nemá v seriálu jasně danou budoucnost, ještě není vůbec jasné, jak to s ní dopadne. Lord Merton je stále na scéně i se svými snobskými synáčky. Ten se ale nevzdává. V krátkém klipu se postavil na stranu Isobel v hádce proti Violet. Isobel si ovšem myslí, že je to příliš moc. "Je to komplikovaný vztah, který se v průběhu série ještě více zkomplikuje," říká Wilton.

Tom Branson

Tom  se v Bostonu cítí velice osamělý. Otevřel si autosalón, ale zase ho vzdal, neboť nevšichni jsou z Toma v Americe nadšení. Napsal Mary dopis, který zněl: “I dreamt last night I was in the park at Downton walking with Sybbie under the great trees … and when I woke, my eyes were filled with tears," Tom se na Downton vrátí.

Mrs. Hughes a Mr. Carson

Dvojice řídící chod domácnosti vypadá opravdu zasnoubeně. Ovšem Carsonovi se moc nelíbí říkat své snoubence na veřejnosti křestním jménem ("Tady ne!" "Ne v práci!"). Nicméně jejich zasnoubení dospělo do stádia svatebních příprav. Ms. Hughes probírala s Annou svatební šaty.

Mr. Bates a Anna

Překvapení, Batesovi mají před sebou ještě pořád tu hroznou vražednou dějovou linku. Další policejní vyšetřování, které není u konce. "Batese s Annou čekají i šťastné chvilky," povzbuzuje Froggatt. "Nicméně je čekají problémy, o kterých jsme zatím nevěděli. Takže další výzva pro manžele Batesovi."


Froggatt také neprozradila, zda uvidíme baby Bates. Anna je věrná Lady Mary a záleží ji na své práci, to stejné platí pro Batese.

Bonneville také řekl, že v závěru uvidíme postavu z první série. Vsadím svoje boty, že to bude Gwen (nebo bych alespoň chtěla, aby to byla Gwen). Ještě by to mohl být Anthony Strallan...nebo Richard Carlisle. Ha!

V poslední sérii je také méně hostujího obsazení. Scénář se zaměřuje především na obyvatele panství.

Zdroje


 

Komentáře

Oblíbené příspěvky