Kinovýhled

Připravila jsem pro vás takový menší větší kinovýhled. První zmíněný film má sice bohužel českou premiéru až v listopadu, ale chci vás nalákat, neboť všechny filmy již mají trailery. A protože mám britofilní blog, všechny filmy jsou buď britské nebo mají v obsazení alespoň britské herce. No nebudu vás napínat, podívala bych se na všechny hned teď.

Mimochodem - toto je kino Scala v Brně.




Macbeth

Premiéra UK: 2.10.2015
Premiéra ČR: 5.11.2015

Hrají: Michael Fassbender, Marion Cottilard, Elizabeth Debicki

Příběh neohroženého válečníka, kterého na kolena srazí ambice a touha po moci. Klasické Shakespearovo drama se vrací na plátna v nové verzi, která navazuje na vlnu britských adaptací děl génia alžbětinského divadla, v nichž září současná herecká elita. Macbeth (Michael Fassbender) je obávaný skotský válečník, který se neleká zuřivých bitev. Když na vřesovišti vyslechne věštbu, že bude příštím králem, uvěří. Netuší, jak velkou cenu bude muset zaplatit. Cestu ke koruně dláždí smrt a úklady, které nakonec pohltí Macbetha i jeho ctižádostivou ženu (Marion Cotillard).

- oficální text distributora 



Další film z nově zfilmovaných Shakespearů a vypadá opravdu moc dobře, zvláště ta výprava. Britové mají být na co pyšní. Kdyby někomu jedna dávka Shakespeara nestačila, 15. října se ve vybraných kinech bude živě promítat představení Hamleta z londýského Barbicanu s Benedictem Cumberbatchem.

Pro brňáky: četla jsem, že ND připravuje ojedinělé promítání Macbeth přímo v Mahenově divadle, třeba se tam i potkáme. 



Suffragette (Sufražetka)


Premiéra UK: 30.10.2015
Premiéra ČR: zatím nestanovena

Hrají: Carey Mulligan (The Great Gatsby), Helena Bonham Carter, Meryl Streep, Ben Whishaw

The foot soldiers of the early feminist movement, women who were forced underground to pursue a dangerous game of cat and mouse with an increasingly brutal State.


Opravdu doufám, že tento film se dostane do českých kin, i když všichni víme, jak to chodí s českou distribucí filmů. Vypadá to jako silný emotivní snímek a to ne pouze pro feministky.







Madame Bovary (Paní Bovary)

Premiéra USA 12.6.2015
Premiéra ČR 19.11.2015

Hrají: Mia Wasikowska (Jane Eyre), Ezra Miller (The Perks of Beign a Wallflower), Paul Giamatti (Downton Abbey, Twelve Years a Slave), Laura Carmichael (Downton Abbey)

Mladá a naivní Ema touží po vzrušujícím životě a velké lásce, kterou poznala jen na stránkách milostných románů, které četla v klášteře, kde byla vychovávána. Když ji otec provdá za venkovského doktora Karla Bovaryho, vstupuje Ema do manželství plná ideálů. Manželský stereotyp je pro ni velkým zklamáním, a to i přes nesmírnou péči jejího milujícího manžela. Ema začne hledat naplnění svých romantických představ v náručí jiných mužů, avšak štěstí pořád nenachází.

- oficiální text distributora 

Přiznávám se, že jako spousty jiné klasiky, jsem knihu, které slouží jako předloha filmu nečetla. Pokusím se to napravit i společně s jinými knihami, co nejdříve. Na film se těším. Doufám, že mě také mile překvapí jako se to letos povedlo Far From the Madding Crowd (Daleko od hlučícího davu). Navíc má také moc dobré obsazení, zejména jsem ráda za Lauru Carmichael, která tentokrát vymění zdobené šaty za uniformu služky. Mia Wasikowska se stala hvězdou téměr přes noc díky své roli Alenky (mimochodem se jako Alenka vrátí v novém filmu již příští rok), já jsem ji ovšem poznala až jako Janu Eyerovou neboli Jane Eyre a do společné chemie s Michaelem Fassbenderem jsem se zamilovala. 




The Lady in the Van


Premiéra UK: 13.11.2015
Premiéra ČR: zatím nestanovena

Hrají: Maggie Smith (Downton Abbey), James Corden, Dominic Cooper

A man forms an unexpected bond with a transient woman living in her car that's parked in his driveway.

Další z těch filmů, kdy se modlím za českou premiéru, ale obávám se, že si ji nevymodlím (stejně tak jako u Mr. Holmese - proč? proč?). Maggie Smith pravděpodobně ve svém posledním snímku, i když u této dámy není nic jisté. 




Victor Frankenstein


Premiéra USA: 25.11.2015
Premiéra ČR: 26.11.2015

Hrají: James McAvoy Daniel RadcliffeJessica Brown Findlay (Downton Abbey),  Andrew Scott (Sherlock)Charles Dance (Imitation Game) ,Louise Brealey (Sherlock)Mark Gatiss (Sherlock)

Viktor von Frankenstein (James McAvoy) a Igor (Daniel Radcliffe) sa bok po boku predstavujú v originálnom novom spracovaní klasického románu z 19. storočia od Mary Shelley. Príbeh podávaný z Igorovho pohľadu odhaľuje temný pôvod problémového mladého asistenta, jeho zoznámenie sa a následné priateľstvo s mladým študentom medicíny, Viktorom von Frankensteinom. Neopomína ani skutočnosť, že Igor sa stal očitým svedkom premeny Frankensteina na bytosť, ktorá sa stala zdrojom mnohých povestí a legiend.

- csfd

Tenhle film má tak super obsazení! Jeden lepší herec než druhý a to i ve vedlejších rolí. Alespoň se nebudu bát, když je totiž na plátně někdo, koho znám, tak se tak nebojí a cítím se se známými tvářemi více v klidu, což je fajn, neboť já zrovna hororovému žánru moc neholduji. 




The Danish Girl (Dívka z Dánska)


Premiéra USA: 27.11.2015
Premiéra ČR: 4.2.2016

Hrají: Eddie Redmayne (The Theory of Everything), Amber Heard,  Alicia Vikander (Anna Karenina), Ben Whishaw (Skyfall)

Neobyčejný příběh inspirovanými dánskými malíři Einara a Gerber Wegener. Jejich manželství a společná práce se vyvíjí, jak se její manžel dává na cestu průkopníka transexuality. 

Cítíte to? Takto voní budoucí oscarová nominace. Filmoví kritici už teď přisuzují Eddiemu Redmaynovi novou nominaci na Oscara a dokonce předpokládají, že by se Eddie mohl stát druhým hercem po Tomovi Hanksovi, který by dokázal vyhrát Oscara dvakrát po sobě. 



Film vypadá skvěle a jsem ráda, že se filmaři pouští více LGBT tématiky, neboť je dnes bohužel v 21. století stále tabu. Navíc za filmem stojí tvůrci Bídníků a Královi řeči. Mimochodem se také velice těším na soudtrack. Skládá ho Alexander Desplat, který by loni dvakrát nominován na Oscara za filmy Imitation Game (Kód Enigmy) a také The Grand Budapest Hotel (Grand Hotel Budapešť), za což nominaci také proměnil ve výhru. 


A na co se těšíte vy?


Komentáře

Oblíbené příspěvky