Downton Abbey Season 6: Episode 6 review

!Spoiler!
Julian Fellowes posnídal vtipnou kaši

Šestá epizoda je jistě zatím nejvtipnější epizoda série. Smála jsem se pomalu od začátku až do konce a královnou je opět Maggie Smith. Violet v tomto díle byla vynikající, házela vševědoucí pohledy a hláškovala. O ní ale více později.

Mary a Tom se rozhodli otevřít downtonské sídlo veřejnosti, ovšem každý na to má svůj vlastní názor. Některým se nápad líbí a myslí si, že je to dobrý nápad, jak vydělat peníze a pomoci tak nemocnici, zaměstnanci ovšem nemohou pochopit, proč by se někdo chtěl dívat na cizí postel a hraběnce vdově nápad připadá směšný, protože na bydlení ve velkém domě nevidí nic exotického. 

Chudák Robert je zavřený ve své ložnici a do dění ve svém vlastním domově nijak zasahovat nemůže, ale vzhledem k tomu, že se jeho nejstarší dcera už rozhodla, by stejně neměl šanci nějak odporovat. Mu se sice nápad také nepozdává, ale bere to s humorem sic sarkastickým, neboť se nahoře již k smrti nudí, čímž ovšem lehce vyděsí Carsona, který mu nahoru přinesl malou lahvičku na rozveselení


Když jsme u komického Majordóma, tak u Carsonových stále převládají problémy v ráji. Mrs Hughes se učí vařit, protože     Mr Carson by chtěl dodržovat vysoké standarty i ve své vlastní domácnosti, což je ovšem nad síly jeho ženy, které nezbývá nic jiného, aby ho odpálkovávala jízlivými one-liners

Anna se vydává opět s Lady Mary do Londýna za Dr. Ryderem. Ovšem žádné trable pod sluncem, vše je prý v nejlepším pořádku...zatím. Každopádně nemám s těhotenstvím opravdu žádné zkušenosti, ale na internetu se objevila diskuze doložená informacemi z fóra těhotných žen, že bolesti, které Anna měla by mohly vést k tomu, že Batesovi nečekají jedno Baby Bates ale dvě. Ale jak říkám, jsou to důkazy podložené nadšenými fanynkami a fórem pro těhulky. Ovšem kdyby to bylo pravda, byla bych nadšená, protože s tento nápad mě napadl již po třetí sérii a Batesovi vždy mluvili vždy o více dětech.

Lady Mary využila situaci a společně s Tomem v Londýně zašli na večeři s pár přáteli, mezi kterými byl i Mr Henry Talbot, který Mary sváděl očima během celé večeře. U stolu seděl také známý Evelyn Napier, stále starý mládenec, ovšem ten byl již tradičně odbyt a Mary si vyšla na procházku s motorovým závodníkem, která skončila jako líbačka za deště. 




Dále se nám krásně rozvíjí romance Mrs Patmore a Mr Masona. Jsem opravdu ráda, že Fellowes nenechal kuchařku, aby zůstala na ocet a Mr Mason vypadá jako vhodná partie. Jeho snacha se s Mr Mosleym usilovně připravuje na zkoušky, a přestože to všichni přisuzují nervům, Daisy na svoji nadřízenou žárlí. Ale byla nějaká série, ve které by Daisy na nikoho nežárlila?


Den před slavností událostí, kterou se všichni tak hrozně netěší, přichází na Downton Edithin nápadník Bertie, který rozhodne, že o návštěvníky by mělo být postaráno a sami členi rodiny by se na den měli stát průvodci. Vzhledem k tomu, že hrabě je indisponován a Tom se rozhodně necítí jako znalec domu či rodiny, je vše přenecháno na dámách, které ovšem v historii samy utápí.

 Do toho všeho se na panství vřítí babička, která se dozvěděla, že Cora byla jmenována prezidentkou nemocnice místo ní. Maggie Smith je opravdu výborná. Svým smíchem jsem musela probudit nejspíš celou svoji spící domácnost, ale stálo to za to. Potlesk ve stoje!

Nakonec je den otevřených dveří, ale naprostý úspěch, a tak Tom navrhuje, že by stálo to zato zopakovat, nevraživý pohled všech dam ho zastaví. 



A málem bych také zapomněla na Thomase. Ach chudák Thomas jediný narušuje idyličnost této série. Po těch letech mu stále na Downtonu nikdo nevěří, alespoň ne Mr Carson, který se ale poslední dobou chová jako hulvát. Jediné místo, kde najde útěchu, je dětský pokoj. Hlavou se mi honí nejhorší scénáře, jak by to vše mohlo skončit a já opravdu nechci, aby to tak dopadlo. Prosím. 





Komentáře

Oblíbené příspěvky