Tip na čtení (tentokrát oddechové) : Dědictví - Daringham Hall

Recenze na knihu, to je na mém blogu novinka. Toto ale není recenze, spíše taková recenzička čili tip na čtení, neboť je tady mnoho dalších (a lepších) knižních blogerů ve své branži zběhlých. Téma Dědictví se ale zalíbí každému romantickému britofilovi, a tak jsem si neodpustila alespoň malou zmínku.

Poklidný život na panství Daringham Hall v malebné Východní Anglii naruší příjezd Bena Sterlinga. Ben je totiž skutečným dědicem panství a hodlá se pomstít rodině, která se k jeho matce zachovala velmi nelítostně. Jeho plány však naruší zvěrolékařka Kate, do níž se vášnivě zamiluje. Má smysl žít pouze pro pomstu, nebo je důležitější odpustit a začít nový život.

Autor: Kathryn Taylor
V originále vyšlo jako: Das Erbe - Daringham Hall
Nakladatelství: Moba, 2015



Nakladatelství Moba dělalo na knížku reklamu a psalo, že příběh z panství z východní Anglie si zamilují všichni fanoušci Panství Downton, tak nebylo žádným překvapením, že se kniha objevila letos pro mě pod vánočním stromečkem. Když jsem ale nyní knihu otevřela, byla jsem docela překvapená. Přestože anotace nelhala, tak zapomněla, že americký dědic je úspěšný byznysmen a že panství, ve kterém Camdenovi není takové, jaké známe ze seriálu, ale moderní stojící o sto let později. Vintage vzhled obálky této domněnce jenom přidal.

Z příběhu okořeněným různými jinými zápletkami se tak stal spíše podobný seriálu Royals než-li Panství Downton. Každopádně máme tu spory o dědictví i romantickou zápletku. Děj je svižný, přestože se odehrává v krátkém úseku několika dní. Knihu budete mít přečtenou rychle, a tak vám zařídí příjemně strávené odpoledne. Neurazí a nehraje si na něco víc, přesně tak, jak se to od odpočinkové limonády čeká.  

Komentáře

Oblíbené příspěvky