HAPPY BIRTHDAY THE QUEEN (AND ME)!

Dnes, 11. června, se konají oficiální oslavy královniných narozenin. Nazývají se Trooping the Colour a tradičně se konají  vždy jednu sobotu v červnu, kdy je větší záruka, že v Londýně nebude deštivé počasí než třeba v dubnu, kdy královna má své narozeniny. Trooping the Colour je jedna veliká přehlídka gardistů, během které královna přijíždí oslavit své narozeniny ve zdobeném kočáře. Znovu připomínám, že královna v dubnu oslavila své jubilejní 90. narozeniny.

Shodou okolností se moje narozeniny střetli s oslavami Trooping the Colour. Takže všechno nejlepší královno (Všechno nejlepší Adélo)!

Trooping the Colour 2013

I my z České republiky se můžeme se podívat, jak vypadá Trooping the Colour. BBC samozřejmě celý ceremoniál přenáší živě od Buckinghamského paláce a mnoho televizních stanic včetně České televize jistě záznam vloží do pravidelné zpravodajské relace. Navíc BBC zpřístupnila na Youtube video ze zkoušky, kdy si může celou přehlídku vychutnat při 360 stupních, tudíž jako, kdybyste stáli na samotné tribuně.


Komentáře

Oblíbené příspěvky