První informace o Downton Abbey Movie

Nejdřív to vypadalo, že si z nás herci utahují, teď se ale zdá, že sny fanoušků se mění ve skutečnost. Herci i scénárista a showrunner Julian Fellowes otevřeně o Downton Abbey filmu mluví s novináři, otázkou ale zůstává, zda se podaří celé obsazení dát znovu dohromady. Vypadá to totiž, že valná většina herců jsou pro downtonský comeback včetně Joanne Froggatt, jejíž nový film Kocour Bob vyjde na začátku roku 2017 do kin, Michelle Dockery, která momentálně vystupuje na kabelovce TNT v hlavní roli Good Behavior a v neposlední řadě Maggie Smith, jejíž role hraběnky Violet byla poslední v kariéře a po ukončení seriálu odešla do zaslouženého hereckého důchodu. Jen tak podotýkám, že letos v prosinci Maggie oslaví 81.let.

Gone but not forgotten: Downton Abbey came to end in 2015 after a globe-conquering five years

Dát dohromady obsazení o více jak patnácti klíčových rolí rozhodně není stejně jednoduché jako postavit na stejný plac Giliu Anderson a Davida Duchovného k letošnímu vzkříšení Akt X. U Downtonu to bude rozhodně těžší, i když se jedná o "pouhý" film a ne nové epizody. Proto se zatím na obzoru neobjevilo ani přibližné datum, kdy by se měl snímek dostat do kin, natož do těch českých (jestli vůbec). Julian Fellowes už má ale prý scénář napsaný, jediné, na co se čeká, je, až se dá stará parta zase dohromady.

Co je ale jistě víme, je  téma, respektive období, ve kterém by se měl film odehrávat. Přes prvotní spekulace, že by se film měl odehrávat ještě před samotným dějem první série, to jest by se stal prequelem pro celý seriál, Julian Fellowes hovořil v jednom z nedávných rozhovorů, že by děj film raději posunul pár let dopředu. Myslím, že bylo zmíněno období Velké hospodářské krize neboli Velké Deprese. Doby, kdy padly newyorské burzy a aristokratický svět se začal pomalu rozpadat. Takže bychom se ocitli zhruba na přelomu dvacátých a třicátých let, což by nebyl zas tak veliký skok a konec seriálu, který skončil při silvestru a čekání na rok 1926, tomu docela nahrává. Na druhou stranu, chceme opravdu vidět naše hrdiny chudnout?

Jak jistě víte, definitivní konec pozlátka britské aristokracie končí až se druhou světovou válkou a to ještě ne definitivně. Vždyť i v dnešní době máme šlechtické tituly, i když doba rozhodně pokročila. Známe ale Juliana Fellowese, jehož zákeřné pero s Velkou depresí přinese na Downton Abbey jistě mnoho víc jenž-li "pouhou" depresi.

Co si myslíte o pokračování DA? Těšíte se nebo máte obavy, co se z toho vyklube? A je to vůbec dobrý nápad nebo se držíte pravidla, kterým jsem pojmenovala poslední článek? 

Komentáře

  1. No, tak to jsem vůbec netušila, že děj filmu posunou do té doby, jak zmiňuješ. Rozhodně se těším! Pokud budou na tom spolupracovat stejní lidé (nemyslím jenom herce, ale i štáb), není tady co pokazit, jestli to nepojmou jako jeden z hollywoodských filmů a budou pokračovat ve stejné řece jako doposud. :) Po poslední sérii mám několik nezodpovězených otázek nebo ne úplně otázek, ale situací, které bych chtěla vědět, jak dopadly (Mary & Henry, Edith & Bertie, Anna & Bates). Chci vědět, jak jejich osudy jdou dál a jak se poperou s další velkou změnou. :) Kdyby se to obešlo bez smrti, tak to by bylo úplně nejlepší. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůžu s tebou jinak než souhlasit. Zatím jsem nenašla žádné informace, kdo by se měl na filmu podílet (režisér apod.), ale také doufám, že se dá dohromady starý tým, který fungoval skvěle. Jsem opravdu zvědavá, co se z toho vyklube. Informace budu průběžně aktualizovat. :-)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář!

Oblíbené příspěvky