Velký úspěch The Crown na Zlatých Glóbech

Pro některé očekávaný výsledek, pro jiné velké překvapení, každopádně seriál The Crown ( o kterém si blíže můžete přečíst zde) si vedl na The Golden Globes v Los Angeles velice dobře. Seriál před týdnem proměnil celkem dvě nominace za třech: zvítězil tedy v kategorii Nejlepší seriál a Nejlepší herečka v hlavní roli, za což si herečka Claire Foy odnesla sošku Zlatého Glóbu. Mimochodem nejvíce cen si v rámci televizních sérií odnesl seriál The Night Manager s celkem třemi soškami (za výkon Toma Hiddlestona, Olivie Colman a Hugha Lauriea).


Clairina emotivní řeč: "I really, really, really wouldn't be here if it wasn't for some extraordinary women, and I'm going to thank them. One of them is Queen Elizabeth II. She has been at the center of the world for the past 63 years, and I think the world could do with a few more women at the center of it, if you ask me.And finally, another extraordinary woman in the making, my girl. I love you, you're the future, and oh, you're just brilliant."Poznámka: Claire Foy byla čerstvou matkou, když začala natáčet seriál.



Na červeném koberci


Na konci měsíce, tj. 29. ledna se dozvíme i výsledky další ceny, tentokrát Ceny sdružení filmových a televizní herců, kde je The Crown nominována opět třikrát. John Lithgow (Winston Churchill), Claire Foy (Elizabeth II.) a celé obsazení jako celek.

V průběhu roku se také jistě dozvíme nominace na ceny Emmy, což je vrcholné ocenění pro všechny televizní seriály. Vyhlašování se koná v rozmezí konce srpna a konce září a já nepochybuji, že zde The Crown bude nominováno a že nějakou tu nominaci promění.

Bonus: John Lithgow sleduje Claire Foy

Komentáře

Oblíbené příspěvky