Downton Abbey vystavuje v Singapuru

Vítám Vás po delší době opět na svém blogu. Dnes se slavnostně otevřela výstava o našem oblíbeném seriálu - Downton Abbey: The Exhibition v malajském Singapuru. Jistě, pro evropana nic zajímavého a zatím nám nezbývá nic jiného než se pokochat fotkami. Na červeném koberci se dnes v Singapuru objevily i známé tváře, kterých se novináři ptali ohledně natáčení filmu. Bohužel, jejich odpovědi vám neřeknou nic nového.

Downton Abbey exhibition Singapore

Novináři se ptali například herečky Sophie McShery (Daisy Mason) či Laury Carmichael (Lady Edith Crawley), obě dvě ale žádné bližší informace o natáčení nemají. Četla jsem, že ani scénárista Julian Fellowes stále nemá napsaný scénář kvůli tomu, že se stále dohromady nedal tým herců, kteří by byli ochotni pokračovat. Potěší Vás ale, že obě dvě zmíněné herečky by rády ve svých rolí na Downton Abbey pokračovali. Naneštěstí to ale nemůžeme tvrdit o držitelce Oscara Maggie Smith, která oznámila, že se dalšího pokračování Downton Abbey již zúčastnit nechce. V jednom rozhovoru dokonce prohlásila, že jí Downton obrátil život naruby (snad i s nadsázkou po prožitém šílenství kolem filmů s Harrym Potterem) a nyní si užívá ve svých dvaaosmdesáti letech zasloužený herecký důchod. Pro Juliana Fellowese je to pravděpodobně veliké neštěstí, neboť sám prohlásil, že Maggie Smith je pro něho múzou. Ještě před jejím obsazení do Downton Abbey s ní spolupracoval například na filmu Gosford Park z roku 2001. Maggie Smith byla také jednou z důvodů, díky nimž mohlo Downton Abbey vzniknout.

The cast and producers of Downton Abbey on the red carpet at the launch of an exhibition about the television series at the Marina Bay Sands on Wednesday, June 21, 2017, in Singapore. (AP Photo/Joseph Nair)
Otevírání se zúčastnili z herců Michael C. Fox (lokaj Andy), Kevin Doyle (Pan Mosley), Jim Carter (Pan Carson), Laura Carmichael (Lady Edith), Phyllis Logan (Paní Hughesová)a Sophie McShera (Daisy) 

Většina obsazení je ale pro. Michael Edelstein, ředitel mediální společnosti NBC Universal, pod níž spadá produkční společnost Carnival Films, která produkuje Downton Abbey, se vyjádřil, že by byl rád, kdyby přípravy seriálu začaly během roku 2018, tudíž tvůrci v produkci filmu zatím žádný velký krok neudělali. Do filmu by chtěl obsadit 20 herců ze seriálu. Tvůrci zatím neuvedli v jakém časovém období by se měl děj filmu odehrávat a tak stále a ještě nějakou dobu budeme odkázáni pouze k spekulacím.


British actress Laura Carmichael, second right, and star of Downton Abbey greets fans on the red carpet at the launch of an exhibition about the television series at the Marina Bay Sands on Wednesday, June 21, 2017, in Singapore. (AP Photo/Joseph Nair)
Laura Carmichael s fanoušky

Ale nesmutněme. Hugh Bonneville (Lord Grantham), který se otevírání výstavy nezúčastnil, poslal ze svého instagramu zdravici a zároveň uvedl, že se výstava bude putovat dál ke svým fanouškům. V Singapuru zůstane do 31. července, kam dál se zatím neví. Na výstavě jsou k prohlédnutí originální kostýmy a rekvizity, které byly použity v seriálu, dokonce i celé instalace místností jako ze Ealings Studios. Výstava je tak věrná seriálu, že dokonce dojala i členy přítomného obsazení.

Suvenýry s Downton Abbey
Dobové kostýmy z první řady seriálu

Přidat popisek
Kuchyň s veškerým vybavením 

Předpokoj paní Hughesové



Uniformy Daisy a služebných 

Downton Abbey exhibition Singapore
Legendární tabule se zvonky

Downton Abbey exhibition Singapore
Carsonova pracovna

Downton Abbey exhibition Singapore

Downton Abbey exhibition Singapore

Downton Abbey exhibition Singapore
Ložnice Lady Mary

Downton Abbey exhibition Singapore
Šokující šaty Lady Sybil z první řady



Downton Abbey exhibition Singapore
Svatební šaty Lady Edith pro nakonec neuskutečněnou svatbu se Sirem Anthony

Downton Abbey exhibition Singapore
Outfity Lady Mary

Další fotografie zde

Komentáře

Oblíbené příspěvky