Downton Abbey Film: Natáčet se začne v září

Ähnliches Foto

Práce na Downton Abbey filmu nabírá na obrátkách. Po červencovém oznámení začali herci potvrzovat svoji účast na filmu na sociálních sítí. Na oficiální facebookové stránce je uvedeno, že se do svých rolí vrátí hlavní obsazení, není to jinak konkretizováno, ale mělo by se jednat o celý ansámbl. A nyní již je potvrzeno, že i včetně Maggie Smith, která s filmem nesouhlasila! Jediná, kdo se nevrátí je Lily James (Lady Rose), jejíž postava, která se odstěhovala do New Yorku již nezapadá do děje filmu. Přesto herečka prohlásila, která je nyní v Hollywoodu již velmi známá a obsazovaná (Mamma Mia: Here we go again!, Popelka, Baby Driver atd.), by se ráda do Downton filmu přidala, nicméně bude držet hercům palce a na premiéře sedět v první řadě. Přestože se na internetu o tom šířily zvěsti podložené fotkou z instagramu, Dan Stevens se vracet na Downton nebude ani ve formě flashbacku. 

Herci již obdrželi scénář a produkce by měla začít na začátku podzimu. Pochopitelně všichni jsou velmi tajemní, co se týče děje, ale Julian Fellowes (scénárista a otec Downtonu) prohlásil, že se nechce pouštět do doby třicátých let, neb tu již prozkoumal ve svém oscarovém dramatu Gosford Park. Prequel, byť se o něm již spekulovalo, nepřichází s původním obsazením v úvahu.  

Bildergebnis für downton abbey dowager

Předpokládá se tedy, že děj se bude odehrávat v rozemezí 1926 - 1930, kdy se též děly zajímavé události, které časopis Vanity Fair shrnul:  Je to doba Agathy Christie a krále Jiřího V.

1927 se uskutečnil první transatlantický telefonát mezi Londýnem a New Yorkem, což dává skvělou příležitost využít Cořinu rodinu a hraběnku Violet.

1928 a Alexandr Fleming objevil penicilin. Fazole Heinz se poprvé objevili na britském trhu.

1929 do kina vstoupil první britský mluvený film a to Hitchcockův Blackmail. První Tesco se otevřelo ve Velké Británii. 

Děj je ale již napsaný a osudy postav jsou v rukou Juliana Fellowese. Ach, je tak dobré být zpět! 

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář!

Oblíbené příspěvky